Kukorica leves és Corona

Ádám | 2019.01.16. 12:42
Jamie Oliver: Jamie takarékos kajái (angolul: Save With Jamie) című műsorában találkoztam ezzel a recepttel. Jamie a vasárnapi egész sültcsirke maradékából készítette ezt az ételt. Nekem nem volt maradék sültcsirkém, ezért megpróbáltam leutánozni az ízét simán csirkemellből. A mexikói hangulathoz egy Corona Extra sört választottam.

Hozzávalók:

  • 150-200g csirke mell
  • 1 leves kocka
  • 4 szelet füstölt bacon
  • 2 sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 krumpli
  • petrezslyem zöld
  • só, bors
  • 500g (fagyasztott) csemege kukorica
  • levesgyöngy helyett: bundás mogyoró
  • reszelt sajt

A csirkemellet megpirítjuk, majd felhúzzuk kb 5 dl vízzel és 10 percig főzzük, hogy sültcsirke íze legyen.

Közben húsleves alplét csinálunk leveskockából.

Lepirítjuk a bacont, kivesszük és félretesszük. Ebben a lében pároljuk a zöldségeket kis lángon 20-25 percig, gyakran megkeverve.

Fél óra főzés után a leszűrt alaplé megy a zöldségekre, kicsit feljebbtekerjük a lángot. Megy hozzá a kukorica és a sült csirke.

Egy botmixerrel ízlés szerint pürésítjük.

Tálaláskor mehet rá főzőtejszín, sós keksz, bacon meg bármi 🙂

Inspiráció:
Jamie takarékos kajái (Save With Jamie) S02E03
https://maimoni.cafeblog.hu/2014/11/17/kukoricas-csirkeleves-edesburgonyaval/

Ádám
Ádám
Egész fiatal korom óta szeretem a sört. Mindig kerestem a sörkülönlegességeket és a hozzújuk passzoló ételeket. Egy éve pedig már saját sört is főzök.