Ropogós hal sörbundában
Elkezdődött a böjt, ez azt is jelenti a családunk számára, hogy péntekenként nem eszünk húst. Most az első ilyen böjti péntekre kerestem valami izgalmas receptet, amikor is belefutottam egy sörös-halas receptbe. Tüstént meg is főztem, hiszen ennél tökéletesebb párosítást nem is találhattam volna.
Kiindulási alapként a Streetkitchen.hu oldalon talált receptet vettem: Halas burger egy isten remulád mártással.
De az itthon talált alapanyagok és egy véletlen vásárlás miatt kissé átalakítottam a receptet:
Sörbundás ropogós hal: (2 főre)
- 250 g halfilé (esetemben hekktörzs)
- 50 g liszt
- 50 g étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 dl IPA sör
Átalakított remulád mártás:
- 100 ml kefír (eredeti recept szerint tejföl, de én véletlenül kefírt vettem, de mivel savanykás a mártás, nem volt gond)
- 200 g majonéz
- 2 ek mustár
- 100 g csemege uborka apróra reszelve
- fél fej vöröshagyma apróra reszelve
- fél citrom leve
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk cukor
Az eredeti receptben halas burger volt, de nekem olyan étel kellett, amit dobozban magammal tudtam vinni. Ezért a zsömle helyett, sütőben sült steak burgonyát készítettem. Összességében a citromos-savnykás mártás nagyon jól passzol a ropogós, kissé édeskés halhoz. Külön jó volt, hogy a maradék sört elfoggyaszthattuk az ebédhez.
Inkább sörösnek, mint borosnak vallom magam. Szeretem a változatosságát, nincs is jobb egy forró nyári napon, mint egy hűvös és gyöngyöző lager vagy IPA, vagy egy hideg téli estén elfogyasztott selymes stout. Szeretném megmutatni a sörfőzés női oldalát, milyen az élete egy sörfőző feleségének.