Hajnali Porter

Ádám | 2019.04.19. 18:19

Hajnal van. Kezdődik a Trónok Harca régen várt befejező évadja. Mi más is illik ehhez, mint egy oroszlános Hajnali Porter?

A Hajnali Sörfőzök nevüket onnan kapták, hogy sörfőzéseik rendszerint éjszakába, hajnalba nyúltak. A csapat Pilisborosjenőről származik a söreik címkéjén szereplő oroszlánt is a település címeréből vették. Gerilla módban tolják, jelenleg a Yeast Side sörfőzdénél főzik a házilag kikisérletezett receptjeiket. Bár főzdéjük nincs, de két sörük már igen: a Fraktál és a Porter. Ez utóbbit kóstoltam most meg.

Hajnali Porter:

  • Típusa: porter
  • Alkohol: 5,5%
  • Színe: Fekete

Kitöltve gyönyörű, éjfekete színe van, barnás, selymes habkoronával. Kávés, enyhén alkoholos illata van. Íze édes és egyben keserű, mármár savanykás. A 2017-es év slágere, a tonikos kávé jutott róla eszembe. Egy negatívuma volt, hogy nagyon sok élesztő darabka volt az alján. Nagyon nem okozott gondot, odafigyelve letöltöttem róla a sört. Lehet, hogy csak én fogtam ki egy ilyen palckot…

Összességében egy kellemes, barna ivósör a tavaszi estékre, hajnalba nyúló beszélgetésekhez (vagy filmnézésekhez).

A Hajnali Sörfőzők azt ígérik, hogy jönnek majd újdonságokkal 2019-ben. Kíváncsian várom! 🙂

Szereted a kézműves söröket (és egyéb kézműves termékeket)? Nézz be az Italom botljába és Facebook oldalára! A kóstolásra szánt sört mi is tőlük kaptuk.

Ádám
Egész fiatal korom óta szeretem a sört. Mindig kerestem a sörkülönlegességeket és a hozzújuk passzoló ételeket. Egy éve pedig már saját sört is főzök.