Hoppá! – Red Velvet

Ádám | 2019.05.17. 21:54

Hoppá! Milyen kis pajzán címke ez! Red Velvet, azaz Vörös Bársony. Nemrégiben tartottunk a barátainknak egy kis sörkóstolót, ahol szerepelt ez a tétel is. Ott felmerült, hogy vajon a bársony a bársonyos ízre utal vagy arra, hogy mit rejt a címkén látható bugyi? Derítsük ki!

A Hoppá! sörfőzde alapítói már 2014 óta főznek házi söröket, amivel nyertek is díjakat. Ezeknek a díjaknak és a barátaiktól jött bíztatásoknak a hatására döntöttek úgy, hogy belevágnak nagyobban, amit 2018 májusában meg is tettek.

Red Velvet:

  • Típusa: Ír Vörös
  • Alkohol: 5%
  • Keserűsége: 28 IBU
  • Színe: Rézvörös

Egy többszörösen díjazott, karakteres ír vörös sör, legutóbb Gödöllőn a KSE XIII. Nemzetközi Sörverseny és Sörmustrán nyert bronz diplomát.

Alkoholos-kekszes illata van. Íze valóban bársonyosan lágy, nem szénsavas, egy gyenge kávéra emlékeztet. Érződik benne kis kekszes, teasüteményes íz is. Szerintem jól menne délutáni teázáshoz tea helyett.

Én mondjuk egy sülthúsos szendvicset ettem hozzá, mustárra, barbecue szósszal és uborkával. Ajánlom mindenkinek ezt a kombót!

Szereted a kézműves söröket (és egyéb kézműves termékeket)? Nézz be az Italom botljába és Facebook oldalára! A kóstolásra szánt sört mi is tőlük kaptuk.
Ádám
Egész fiatal korom óta szeretem a sört. Mindig kerestem a sörkülönlegességeket és a hozzújuk passzoló ételeket. Egy éve pedig már saját sört is főzök.