Kapucínus sör – Nem vagyok én apáca

Ádám | 2019.06.05. 13:42

A Kapucínus Sörfőzde 1993 óta működik (vagy 1994… a honlapon ezt írják, a Facebookon meg amazt). 2011-ben vették át jelenlegi tulajdonosai és az azóta 2 féle sörből (világos és barna) álló szortimentet 15 tételesre duzzasztották. Söreik főleg lager tipusú sörök, érdemes összehasonlítani a nagyüzemi lagerekkel! Garantált az aha-élmény: „ahaa, szóval ezt így is lehet!”.

Érdekessége még a főzdének, hogy egyike a kevés főzdének, ahol női sörfőzőmester van (rajtuk kívül én még kettőről tudok: az Etyeki Sörmanufaktúráról és a Beertok Sörfőzdéről). Bár a sörfőzés régebben női munka volt, ma férfi dominancia van ezen a téren (is).

Első sör tőlük, amit kóstoltunk (lesz több is!) a Nem vagyok én Apáca.

Kapucínus: Nem vagyok én Apáca

  • Típusa: Szűretlen, barna meggyes, lager
  • Alkohol: 5,4%
  • Színe: Barna

Fény felé fordítva látszódik a színén a meggy pirossága, de alapvetően barna. Illatában is felfedezhető a meggy.

A barna sör édeskés, karamellás ízéhez remekül párosul a meggy gyümölcsössége. Lecsengésében pedig kávés-, kicsit kesernyés ízeket fedezhetünk fel.

Szereted a kézműves söröket (és egyéb kézműves termékeket)? Nézz be az Italom botljába és Facebook oldalára! A kóstolásra szánt sört mi is tőlük kaptuk.
Ádám
Egész fiatal korom óta szeretem a sört. Mindig kerestem a sörkülönlegességeket és a hozzújuk passzoló ételeket. Egy éve pedig már saját sört is főzök.