Krois Brewery: Aviso

Ádám | 2019.03.27. 11:40

A Krois Brewery története Fertőrákosról indult. Ennek a településnek a némete neve Kroisbach, így már látható, hogy honnan a név. A logójuk is egy kis rákocska komlótoboz ollókkal, ami szintén Fertőrákosra utal. Emiatt a kis rákocska miatt is választottam ki ezt a sört, hiszen a mi családi nevünk szintén rákot jelent és a weboldal készítő vállalkozásunkhoz mi is kis rákocska logót használunk.

Mindig inspiárlnak az ilyen kisebb főzdék történetei, mint az övék: addott két srác, akiket a sör szeretete köt össze és van egy álmuk, hogy saját sört főzzenek. Először más főzdékben bérfőzették a receptjüket, majd megnyitották saját főzdéjüket Fertőrákoson.

Első sörük, az Aviso, ami zenében annyit tesz: Kezdd el! Ők ezzel a sörrel kezdték pályafutásukat.

Az Aviso egy APA sör és aki szereti ezt a kellemesen keserű komló ízt, az nem fog csalódni. Színe szép sötét borostyán, illata enyhén citrusos és egyben komlós. Íze kellemesen keserű végén enyhe mandarinos, fűszeres utóízzel.

Összeségében kellemes ízű, kiváló APA. El tudtam volna kortyolgatni egész este.

Szereted a kézműves söröket (és egyéb kézműves termékeket)? Nézz be az Italom botljába és Facebook oldalára!
A kóstolásra szánt sört mi is tőlük kaptuk.

Ádám
Egész fiatal korom óta szeretem a sört. Mindig kerestem a sörkülönlegességeket és a hozzújuk passzoló ételeket. Egy éve pedig már saját sört is főzök.