Szaloncukros sör az esti alatatáshoz

Tamara | 2019.02.14. 12:11

Hosszú és fárasztó napom volt, gondoltam feldobom az esti altatást egy finom sörrel. Találtam is otthon egy kallódó üveg sört, amit egy ideje már kerülgetünk, mert kissé tartottunk tőle.

Ez a sör nem volt más, mint a Yeast Side Sörfőzde és a beerporn.hu magazin közös találmánya, mely a The Darkest Nightside nevet kapta.

Nem igazán tudtam a sörről semmit, csak ami a címkén fel van tüntetve:

  • Szaloncukros (!)
  • Hatszázalékos fekete sör

Mélyebben nem mentem a témába, csak kitöltöttem a sűrű fekete nedűt, amelynek krémes habja volt. Első kóstolásra az erőteljes kókuszíz dominált, amiről egyből a konzum szaloncukor jutott az eszembe. Aztán jött az utóíz, amely egyértelműen kávés jelleget mutatott.
Kellemes csalódás ért, hogy a sör egyáltalán nem volt édes, enyhén kesernyés sör ízt megőrizte.
Bár én kedvelem a stout-okat, ez annyira nem hozott lázba, furcsa volt számomra a kókuszos sör íz.

Jobban utána olvasva nem jártam messze az igazságtól, hiszen a sör kókuszos szaloncukorral és kókusztejjel készült stout, melynek az ízében a pörkölt maláta kávés ízjegyei ismerhetőek fel.

Összességében nem ez lesz a hétköznapi esti kedvenc söröm, ahhoz talán jobban passzol egy „sima” sallang és ízesítés mentes IPA, de nagyon jól el tudom képzelni a karácsonyi asztalon a desszertek mellé, vagy egy ünnepi alkalommal kínált kókuszos süteményhez.

Tamara
Inkább sörösnek, mint borosnak vallom magam. Szeretem a változatosságát, nincs is jobb egy forró nyári napon, mint egy hűvös és gyöngyöző lager vagy IPA, vagy egy hideg téli estén elfogyasztott selymes stout. Szeretném megmutatni a sörfőzés női oldalát, milyen az élete egy sörfőző feleségének.