Zentus: Double Kitty

Tamara | 2019.03.19. 10:45

Nem olyan régen már volt szerencsém megkóstolni egy „macskás sörüket”, amely 2018-ban elnyerte az Ország Söre címet IPA kategóriában. A Zentus sörfőzde Tropical Kitty-je az egyik kedvenc söröm lett.  Lássuk milyen újdonsággal szolgál a Double Kitty.

Zentus: Double Kitty:

  • Típusa: amerikai dupla IPA
  • Alkohol 7,6%
  • Keserűség: 60 IBU
  • Színe: Aranysárga
Pohárba töltve a sör aranysárga, kis világosbarna beütéssel. Habja krémes, sokáig megmaradó.
Illata komlós, szinte „zöld” illat. Ha  vakon az orrom alá dugták volna, rávágtam volna, hogy ez tuti egy IPA, annyira érződik az illatán. Első kóstolásra a gyümölcsös joghurt íze ugrott be nekünk. Számomra kellemesen keserű volt, Ádám viszont egyáltalán nem érezte annak. Második kóstolásra a joghurtos ízt felülírta a „zöld” íz, ahhoz tudnám hasonlítani, mintha fenyőrügyet rágtam volna. 

Összességében ez a sör, egy sokkal testesebb és karakteresebb fajta, mint a Tropical Kitty. Nem mondanám, hogy egy nyári estén egymás után sokat legurítanék belőle, de ha valamilyen különlegesebb IPA-t keresel, mondjuk egy különleges alkalomra, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a sört. 

Szereted a kézműves söröket (és egyéb kézműves termékeket)? Nézz be az Italom botljába és Facebook oldalára!
A kóstolásra szánt sört mi is tőlük kaptuk.

Tamara
Inkább sörösnek, mint borosnak vallom magam. Szeretem a változatosságát, nincs is jobb egy forró nyári napon, mint egy hűvös és gyöngyöző lager vagy IPA, vagy egy hideg téli estén elfogyasztott selymes stout. Szeretném megmutatni a sörfőzés női oldalát, milyen az élete egy sörfőző feleségének.